Ne Mutlu 23 Nisan'ı kuranlara,...

Ne Mutlu 23 Nisan

Ne Mutlu Türk Çocuğu Olanlara…








``Ne Mutlu Türküm diyene``




Büyük Önder Atatürk'ün, 1920'de Türk Milleti'nin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda ilk adım olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 92.yılı Bandırma'da coşku ile kutlanıyor.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Kaymakam Ali Mantı, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 6.Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Ahmet Levent Taştan, Belediye Başkanı Sedat Pekel, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan ile çok sayıda vatandaş topluluğu katıldı.

Tören, İstiklal Marşı'mızın okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan yaptı. Ulu önder Atatürk'ün, dünyada çocuklara bayram armağan eden tek lider olduğuna dikkati çeken Şakir Demirhan, ‘'Bugün, tüm dünya çocuklarıyla beraber kutlamakta olduğumuz bu bayram, gönüllerimizdeki sevgi, kardeşlik ve dostluk duygularıyla barış ve huzur dolu bir dünyanın temelini oluşturacaktır. Bugün gönderlerinde ay yıldızlı bayrağımızın dalgalandığı, minarelerinde ruh ve mana, dünyamızın sembolü ezanların çınladığı, milli egemenliğin hakim olduğu özgür bir Türkiye'de başı dik, gönül birliği ve dayanışma içersinde yaşıyorsak, çocuklarımız neşe içinde oynuyorlarsa, bunu kanlarını ve canlarını bu ülke için gözünü kırpmadan feda eden, fütursuzca ölüme koşan atalarımıza borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Sevgili öğrenciler, cennet yurdumuzun evlatları, Ulu Önder Atatürk'ün de dediği gibi, ‘' Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli ve değerli olduğunuzu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz. Sizlerin başarılar bizleri onurlandırmakta, size olan güvenimizi arttırmaktadır. Bizler bu vatanın bekçileri ve emanetçileriyiz. Bu ülkenin gerçek sahipleri ise yarınlarımız olan sizlersiniz'' dedi.

Öğrencilerin, günün anlam ve önemini belirten şiirleri ve konuşmalarının ardından, ödül töreni yapıldı. Okulların tören geçişi ile devam eden kutlamalarda, izci, jimnastik ve folklor grupları da çeşitli gösteriler sundular.



Durmadan dalgalan şanlı bayrağım,
Yurdumun en büyük bayramı bugün.
Ufuklar gül açsın, gülsün toprağım,
Yurdumun en büyük bayramı bugün.


Ağaçlar bezensin, dallar süslensin.
Bahçeler donansın, güller süslensin.
Ata'nın açtığı yollar süslensin,
Yurdumun en büyük bayramı bugün.



Bugün yatağımdan hür kalkıyorsam,

Ekmeğim ak, suyum berraksa,
Ağaçlar çiçek açıyor
Topraklar ısınabiliyorsa,
Sesim gür çıkıyor
Özgür özgür bakabiliyorsam,
Sen varsın göz bebeklerimde
Sen varsın Atatürk'üm sen varsın.



Hoş geldin, 23 Nisan!
Sana gözlerimizden sevinç,
Bahçelerimizden bahar getirdik.
Bari hemen bitivermese bu yolculuk
Seni kucaklamaya geliyor bugün,
Köyler, şehirler dolusu çocuk.








Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı